În 22 de țări atrase în conflicte, 24 milioane de copii nu frecventează școala

© Sputnik / Andrej Stenin / Accesați arhiva multimediaEvakuering av flyktingar
Evakuering av flyktingar - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare număr de elevi care nu au posibilitatea de a merge la școală se înregistrează în Sudanul de Sud, Nigeria, Sudan și Afganistan, se menționează în raportul Fondului pentru Copii al ONU (UNICEF).

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. Numărul copiilor neșcolarizați ajunge până la 24 de milioane în cele 22 de țări antrenate în conflicte, comunică Fondul pentru Copii al ONU (UNICEF).

„Copiii care trăiesc în țările antrenate în conflicte şi-au pierdut  locuinţele, membrii familiei și prieteni, ei au fost lipsiţi de protecție și condițiile obișnuite de viață. Acum, neavând posibilitatea să capete deprinderile elementare de citit și scris, ei riscă să fie privați de viitor și să rateze posibilitatea de a-și aduce aportul în economie și societate atunci când vor ajunge la maturitate", a declarat Jo Bourne, directorul adjunct al UNICEF și șeful departamentului global pentru educație.

Potrivit datelor UNICEF, Sudanul de Sud, Nigeria, Sudanul și Afganistanul sunt țările cu cel mai mare număr de copii care nu au posibilitatea să frecventeze școala.

În 2015, peste 200 de mii de copii au solicitat azil în UE. Circa 30 de milioane de copii din întreaga lume au fost nevoiți să-și părăsească domiciliul din cauza conflictelor. Mai mult de 250 de milioane de copii locuiesc în regiuni afectate de conflicte.

Fluxul de știri
0