Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gruparea "КОТОВЦЫ" din Bălţi a fost deferită justiţiei

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Treisprezece persoane, care, potrivit Procuraturii, ar face parte din gruparea "КОТОВЦЫ", au fost deferite justiţiei. Aceştia sunt învinuiţi de pregătirea unor infracţiuni grave, inclusiv contra statului.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Procuratura municipiului Bălţi a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală intentată împotriva a 13 persoane, învinuite că ar fi fost membri ai unei organizaţii criminale paramilitare.

Serviciul de presă al Procuraturii notează că învinuiţilor li se incriminează crearea şi conducerea unei organizaţii criminale (articolul 284 din Cod penal), păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor (articolul 290 din Codul penal) şi chemări la răsturnarea şi schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale a Republicii Moldova (articolul 341 din Codul penal).

Тактико-специальные учения сил спецназа, trupe militare - Sputnik Moldova
Societate
"Lovitura de stat" trebuia să înceapă de la magazinul UNIC şi Filarmonică

Inculpaţii au fost reţinuţi la finele lunii noiembrie 2015, după acumularea probelor care ar demonstra că aceştia ar fi desfăşurat pregătiri pentru atacarea unor instituţiilor publice şi alte acţiuni criminale grave.

Procuratura susţine că învinuiţii ar fi creat pe teritoriul municipiului Bălţi o organizaţie criminală, numită ”КОТОВЦЫ”. Persoanele racolate în grupare ar fi fost îndemnate la violarea integrităţii teritoriale şi la schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale a statului, precum şi la dezmembrarea teritorială a Republicii Moldova.

Cauza penală a fost expediată Judecătoriei din Bălţi. Opt inculpaţi sunt cercetaţi în stare de arest, iar alţii cinci – în arest la domiciliu.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, aceştia riscă până la 20 de ani închisoare.

Fluxul de știri
0