Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chişinău a fost comemorată Bătălia de la Podul Înalt

© из личного архива Николай ПаскаруВоевод
Воевод - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii mai multor mişcări şi asociaţii au marcat la Chişinău 541 de ani din data Bătăliei de la Vaslui, purtate de voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

CHIŞINĂU, 11 ian — Sputnik. Mişcarea de Tineret „Voievod", Federaţia de Luptă Naţională „Voievod", Asociaţia „Scutul Moldovenesc", Asociaţia „Guvernul Tinerilor"și Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodavadin Republica Moldova" au omagiat printr-un program cultural cei 541 de ani din data Bătăliei de la Podul Înalt, purtat de marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt împotriva oastei otomane. O dată istorică pentru poporul moldovenesc, care i-a adus faimă şi glorie lui Ştefan în întreaga Europă.

Evenimentul a început la ora 11:30 la Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău cu o slujbă de comemorare a eroilor căzuți în luptă pentru neam şi ţară, după care participanții au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Bătălia de la Podul Înalt sau Bătălia de la Vaslui a adus libertate şi continuitate tradiţiilor şi valorilor creştine nu doar în Moldova, dar şi în centrul şi estul Europei. Potrivit cronicilor, armatele aliate creştine moldo-maghiaro-polone au repurtat o victorie de răsunet pe 10 ianuarie 1475, ceea ce a împiedicat cucerirea mai multor cetăţi de importanţă strategică la acea vreme.

Fluxul de știri
0