Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şi-a transformat locuinţa din Bălţi în fabrică de droguri

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Bălţi riscă ani grei de închisoare pentru că a încercat să se îmbogăţească, făcând afaceri cu groguri.

CHIŞINĂU, 8 ian – Sputnik. Inspectoratul General al Poliţiei anunţă că recent un locuitor al municipiului Bălți, în vârstă de 29 ani, care era suspectat de oamenii legii de punere circulaţie ilegală a substanţelor narcotice, a fost reţinut pentru 30 de zile. Reţinerea a avut loc în flagrant.

Potrivit poliţiei, bărbatul comercializa substanţe narcotice de tip amfetamină în regiunea de nord a ţării, iar forţele de ordine au constatat că substanţele narcotice erau preparate într-un apartament din municipiul Bălţi.

Работа экспертного центра Управления на транспорте МВД по ЦФО - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Droguri în nordul ţării

În timpul reținerii, suspectul avea asupra sa 10 capsule cu amfetamină. La fel, acesta realiza 1 gram de  substanțe narcotice la prețul de 700 de lei, a anunţat serviciul de presă al IGP.

Sursa mai notează că percheziţiile efectuate la domiciliul suspectului au scos la iveală droguri în valoare de 25000 de lei, un laborator improvizat, unde erau preparate substanţele narcotice, utilaje și substanțe chimice.

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală în baza articolului 217/1 alineatul 4 din Codul penal. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

IGP a mai menţionat că la moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, întru stabilirea altor membri ai grupării, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

 

Fluxul de știri
0