Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Visul lui Năstase este să-l bage pe procurorul general după gratii

© SputnikCorneliu Gurin Procurorul General al RM
Corneliu Gurin Procurorul General al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, îl amenință public pe procurorul general Corneliu Gurin că îl va demite și chiar în va băga la pușcărie.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik, Sergiu Praporşcic. Liderii protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale și ai Platformei Dreptate și Adevăr au ținut recent o conferință de presă la care au acuzat autoritățile că periclitează procesul de colectare a semnăturilor în vederea desfășurării referendumului inițiat de aceștia privind alegerea șefului statului de către toți alegătorii, și nu de Parlament ca în prezent.

Răspunzând unei întrebări venite de la jurnaliști, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr s-a arătat încrezător că acest referendum se va desfășura cu succes și că, pe viitor, șeful statului va fi ales în cadrul scrutinelor generale. Mai mult, Andrei Năstase a dat de înțeles că formațiunea sa va deveni una de guvernământ și îl va băga la pușcărie pe actualul procuror general, Corneliu Gurin.

протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cabinetul Sturza compus din membri ai Platformei DA și PLDM

"Suntem încrezători că vom reuși. Încă nu ne-am propus ceva ce să nu fi reușit până acum. Ceea ce depinde de noi, pentru că, vă dați seama, deocamdată nu putem să-l demitem pe Gurin. Când o să putem, o să-l băgăm și la pușcărie. Și nu numai pe Gurin, pentru că, credeți-ne, rândul este mare. Cei care au fost prezenți în Parlament (luni, 4 ianuarie — n.n.) și cei care au absentat știu foarte bine că la schimbarea acestei puteri ei vor fi clienții fideli ai Procuraturii Generale, pentru că de competența procurorului general sunt crimele săvârșite de deputați, miniștri, președintele țării ș.a.m.d.", a declarat Andrei Năstase.

Solicitat de Sputnik Moldova să comenteze declarațiile făcute de liderii Platformei DA, analistul politic Roman Mihăeș a opinat că fruntașii acestei grupări se află într-un con de umbră, iată de ce fac declarații teribiliste.

"Până la urmă, trebuie să luăm în considerare că Partidul Platforma DA și însăși Platforma Da au pierdut din susținerea populară și caută să iasă în evidență prin orice metode. Iar aceste conferințe de presă eu le privesc ca fiind PR politic cu scopul de a fi în prim-planul opiniei publice. Iar declarațiile referitor la demisii deja sunt obișnuite", a declarat Roman Mihăeș.

El a mai adăugat că fruntașii Partidului Platforma DA sunt în disperare de cauză pentru că pe segmentul de centru-dreapta au apărut noi lideri politici.

Fluxul de știri
0