Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAIA atenționează: înghețurile sunt periculoase şi pentru animale

© Sputnik / Boris Kavashkin / Accesați arhiva multimediaТеленок
Теленок - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu sosirea gerurilor, instituţia de profil oferă sfaturi privind întreținerea animalelor domestice.

CHIȘINĂU, 7 ian — Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare oferă un șir de recomandări referitoare la întreținerea pe timp de iarnă a animalelor care sunt supuse unor anumite riscuri în cazul temperaturilor joase.

Specialiștii menționează că în perioada rece trebuie ținut cont de necesitățile fiziologice ale animalelor și, pentru a le întreține într-o stare de sănătate optimală, este necesar să acordăm atenție microclimatului și hranei adecvate.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prima zăpadă a făcut deja victime la Chișinău

Calitatea și cantitatea hranei trebuie să fie suficiente, pentru a asigura necesitățile fiziologice ale animalelor. Dar, totuși, să nu fie în exces, spre a evita îngrămădirea resturilor, afirmă experții în zootehnie.

Aceștia mai recomandă ca animalele să fie adăpate cu apă potabilă caldă. Totodată, ei menționează că la ora actuală poate fi utilizată instalația pentru adăpat prevăzută cu un element încălzitor încorporat care menține temperatura constantă a apei chiar și atunci când afară mercurul în termometre coboară sub gradaţia zero.

Ministerul recomandă, de asemenea, să fie ținut sub control microclimatul. „Animalele trebuie să fie ținute în încăperi protejate de curenți puternici de aer rece și de precipitații atmosferice. Dar aceasta nu înseamnă că ele trebuie să stea în încăperi ermetice. Este necesar să fie asigurate cu aer proaspăt cu ajutorul ventilatoarelor, însă evitându-se formarea curenților de aer în staule. Umiditatea aerului trebuie menținută în limitele a 65 — 75%."

Fluxul de știri
0