Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gheorghe Brege îndeamnă cetăţenii să pună mâna pe lopeţi

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGheorghe Brega Георге Брега Corina Fusu Корина Фусу
Gheorghe Brega Георге Брега Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Abonare
La Guvern a fost convocată o şedinţă specială, la care a fost discutată pregătirea autorităţilor responsabile de gestionarea infrastructurii ţării în condiţii meteo nefavorabile. Premierul interimar Gheorghe Brega a sugerat că şi cetăţenii ar trebui să pună mâna pe lopeţi.

CHIŞINĂU, 6 ian — Sputnik. Prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega, a convocat miercuri o şedinţă specială la Guvern, în legătură cu situaţia meteorologică din ţară. În cadrul discuţiilor Brega s-a arătat indignat că nu toţi gospodarii pun mâna pe lopeţi ca să cureţe curţile de zăpadă, ci „aşteaptă să vină cineva să le cureţe”.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prima zăpadă a făcut deja victime la Chișinău

La şedinţa convocată de Gheorghe Brega au venit miniştrii Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Afacerilor Interne, Apărării, precum şi reprezentanţii unor întreprinderi responsabile de starea drumurilor şi a altor comunicaţii. La şedinţă a găsit de cuviinţă să vină şi ministrul Educaţiei, Corina Fusu.

Demnitarii convocaţi de Brega au dat asigurări că în toate regiunile ţării autorităţile sunt pregătite să facă faţă intemperiilor.

Premierul interimar Gheorghe Brega s-a arătat indignat de faptul că unii cetăţeni, în loc să pună mâna pe lopată şi să facă ordine în curte, aşteaptă intervenţia autorităţilor.

„Toţi aşteptăm că cineva să vină să ne cureţe. Stau douăzeci şi aşteaptă să vină ceva să le cureţe, în loc să ia câte o lopată şi să rânească zăpada”, a spus Brega.

Fluxul de știri
0