Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Starea lui Filat: un pic răcit, un pic demoralizat

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Popa
Igor Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Apărarea lui Vlad Filat anunţă că politicianul este un pic răcit şi demoralizat şi că este nemulţumit de viteza cu care dosarul a ajuns în judecată.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat că clientul său este un pic răcit, un pic demoralizat, dar în general starea lui ar fi satisfăcătoare. Juristul a mai opinat că dreptul lui Filat la apărare, ca şi principiul publicităţii şedinţelor de judecată, au fost încălcate.

„S-au încălcat drepturile domnului Filat. E grav când se încalcă principiul publicităţii judecării cauzei. Instanţa de judecată a acceptat cererea procurorilor de a fi şedinţele închise, iar noi credem că este o încălcare gravă”, a spus Popa.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat, adus încătuşat la judecată

Avocatul a mai declarat că, în opinia sa, a fost încălcat şi dreptul lui Filat la apărare. „Am avut numai 2 zile pentru a studia 22 de volume de materiale ce ne-au fost puse la dispoziţie. Într-un astfel de dosar de rezonanţă sporită şi care are atâtea materiale, e imposibil să pregătim o strategie de apărare, din cauza grabei cu care a fost expediat în judecată dosarul. Vom ataca toate aceste decizii cu recurs la Curtea de Apel”, a spus Igor Popa.

Apărătorul lui Filat a mai menţionat că următoarea şedinţă de judecată în cazul Filat este programată pentru 15 ianuarie.

Fiind întrebat de jurnalişti cum se simte politicianul, Igor Popa a spus: „este puţin răcit şi demoralizat, dar în general este bine”.

„Domnul Filat nu a avut posibilitate să ia cunoştinţă de rechizitoriul”, a mai declarat avocatul, precizând că acesta „i-a fost înmânat abia în sala de judecată”.

Procurorii au transmis în decembrie anul trecut în judecată materialele pentru o parte dintre capetele de acuzare care îi sunt aduse lui Vladimir Filat.

Completul de judecători care ar fi trebuit să înceapă la 29 decembrie judecarea cauzei penale intentate pe numele lui Vlad Filat, s-a autorecuzat.Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 chiar în sala Parlamentului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0