Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O avocată şi-a construit apărarea pe mituirea magistraţilor

© Sputnik / Rodion ProcaBani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка
Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Abonare
O avocată a fost prinsă în flagrant de ofiţerii CNA în timp ce primea şase mii de dolari mită.

CHIŞINĂU, 4 ian – Sputnik. O avocată din Soroca a fost reţinută preventiv pentru 72 de ore de ofiţerii CNA. Aceasta este suspectată de procurori anticorupţie de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, femeia ar fi pretins diferite sume de bani pentru a-i uşura pedeapsa penală pentru un omor din imprudenţă, susţinând  că are influenţă asupra mai mulţi funcţionari, între care medici-legişti, poliţişti, procurori şi judecători, şi că-i poate determina pe aceştia să ia o decizie favorabilă în privinţa lui.

Учения по пресечению теракта на железнодорожном транспорте прошли в Калининграде - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avocată din Soroca, cercetată penal pentru trafic de influenţă

În mărturia sa, bărbatul a declarat că, în perioada 2014-2015, avocata ar fi primit de la el aproximativ 6.500 de euro sub pretextul influenţării funcţionarilor. În pofida acestui fapt, denunţătorul a fost condamnat de instanţa de fond la 7 ani de închisoare, iar ulterior Curtea de Apel i-a stabilit o pedeapsă de 12 ani de privaţiune de libertate.

Declarantul a mai comunicat că, după condamnare, avocata ar fi venit cu o altă sugestie, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie. Pentru a soluţiona cazul, femeia ar fi pretins 6.000 de dolari.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc luni.  Avocata a fost prinsă în momentul în care primea suma pretinsă.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani de închisoare.

 

Fluxul de știri
0