Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Sturza revine în stradă

© Sputnik / Мирослав Ротарьпалатки Платформа ДА Corturi
палатки Платформа ДА Corturi - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, a declarat după eşecul votului de învestire a Guvernului în Parlament că merge la preşedinte să-i întoarcă mandatul.

CHIŞINĂU, 4 ian – Sputnik. Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, a declarat luni după eşecul votului de învestire a noului Guvern în Parlament că revine în stradă şi că nu are de gând să-şi creeze un partid.

„Nu vorbim azi de partide politice. Pot să vă spun că de la tribuna Parlamentului astăzi cobor în stradă”, a declarat Sturza. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul i-a tras un şut lui Sturza

Acesta a precizat că imediat după şedinţa eşuată de la Parlament pleacă la preşedintele ţării Nicolae Timofti pentru a-i „întoarce mandatul”.

„Mă duc la preşedintele ţării să-i întorc mandatul. Dacă acum două săptămâni în spatele meu era un gol imens astăzi sunt mii de oameni”, a declarat Sturza.

Şedinţa specială a Parlamentului de luni unde urma să fie dezbătut programul de guvernare şi lista Cabinetului Ion Sturza a eşuat din cauza lipsei de cvorum. La şedinţa de luni s-au prezentat doar 47 de deputaţi din 101. 

 

Fluxul de știri
0