Explozii în apropiere de Bagdad și Kabul, soldate cu victime

© Sputnik / А. Соломонов / Accesați arhiva multimediaПосле взрыва заминированной машины на базаре Муратхани в городе Кабул
После взрыва заминированной машины на базаре Муратхани в городе Кабул - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Exploziile au avut loc luni în Iraq și Afganistan. În primul caz au avut de suferit trei oameni. La moment, nu există informații despre victime în cel de-al doilea incident.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Bărbați îmbrăcați în uniformă militară au provocat luni explozii în două moschei din Iraq, în urma cărora au avut de suferit trei oameni, transmite RIA Novosti cu referință la agenția France Press.

Potrivit surselor, incidentele au avut loc în moschei sunite din raionul Hilla, situat la sud de Bagdad.

После взрыва заминированной машины на базаре Муратхани в городе Кабул - Sputnik Moldova
Explozie la Kabul, doi oameni au murit

Agenția mai comunică și despre asasinarea unui muezin, în apropiere de casa sa din orașul El-Iskandaria, aflat și el în apropiere de capitala irakiană.

De asemenea, agenția Khaama transmite că luni a răsunat o explozie în apropierea aeroportului internațional din Kabul. Informații cu privire la victime nu există.

Agenția TOLO News transmite, cu referire la declarațiile poliției, că un terorist kamikaze s-a apropiat cu automobilul de punctul de control al aeroportului și a detonat centura cu explozibil pe care o avea asupra sa, dar și alte dispozitive explozibile pe care le avea în mașină.

Până în prezent, nici una dintre grupările radicale care acționează în regiune nu a luat asupra sa responsabilitatea pentru explozie.

Fluxul de știri
0