Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vor părăsi, oare, reprezentanţii Platformei DA lista lui Sturza

© privesc.euIon Sturza
Ion Sturza - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre susţinătorii Platformei DA, Viorel Ţopa, a lăudat curajul unor colegi de ai săi de a apărea în lista lui Ion Sturza, dar ulterior i-a îndemnat să părăsească această listă pe motiv că în cabinetul propus de candidatul Preşedintelui ar fi inclus şi un fost membru al PDM.

CHIŞINĂU, 3 ian – Sputnik. În timp ce candidatul propus de Preşedintele Timofti la funcţia de premier, Ion Sturza, îşi apără cu înverşunarea lista sa de miniştri înaintaţi, unul dintre exponenţii Platformei DA, omul de afaceri Viorel Ţopa, a declarat că a descoperit o mare problemă în proiectul de cabinet al lui Sturza şi i-a îndemnat pe cei care fac parte din Platforma DA să părăsească lista respectivă.

Nemulţumire lui Ţopa a fost provocată de prezenţa în lista lui Sturza a fostului deputat din partea PDM, Alexandu Stioanoglu.

протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cabinetul Sturza compus din membri ai Platformei DA și PLDM

Ţopa a scris despre „problema” din lista candidatului desemnat după ce, iniţial, a lăudat cu generozitate „apariția în listă a persoanelor, care şi-au arătat în piaţă, alături de popor, curajul și determinarea”.

„Însă s-a descoperit și o problemă. Apariția misterioasă a PD-istului Stoianoglu drept candidat pentru funcţia de Ministru de Interne este un afront sfidător, adus de Sturza întregii mișcări de eliberare a Moldovei de mafie”, a menţionat Ţopa.

„Cred că reprezentații mișcării Demnitate și Adevăr și simpatizanții acesteia ar trebui să părăsească lista, pentru a nu-și murdări reputația”, este de părere Ţopa.

Unii analişti politici sunt de părere că reprezentanţii Platformei DA, care au fost incluşi în lista lui Sturza, nu vor urma sfatul lui Ţopa. Mai mult, aceştia ar urma să devină deja membri în mişcarea politică pe care o va conduce Sturza după ce Parlamentul va respinge candidatura acestuia la funcţia de prim-ministru.

 

Fluxul de știri
0