Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nadejda Cepraga: anul maimuţei va fi neapărat unul plin de veselie

© Sputnik / Б.Манушин / Accesați arhiva multimediaПевица Надежда Чепрага
Певица Надежда Чепрага - Sputnik Moldova
Abonare
Artista poporului din Moldova, artista emerită din Federaţia Rusă i-a împărtăşit corespondentului Sputnik Anna Stolearova secretele bunei dispoziţii şi tradiţiile preferate ale sărbătorilor de iarnă.

CHIŞINĂU, 31 dec — Sputnik. Nadejda Cepraga este numită floarea Moldovei. Ea s-a născut la nordul ţării, în satul Răspopeni. La vârsta de 16 ani, Nadejda a evoluat pe una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii — la Paris, în sala Olimpia. Ea a cucerit acolo medalia de aur şi s-a învrednicit de o apreciere internaţională. La vârsta de 17 ani, Cepraga a devenit solistă a orchestrei simfonice a Companiei de stat Teleradio Moldova, unde a activat timp de zece ani. Munca la radio şi televiziune i-a dat principalul — răbdare, putere de muncă şi deschiderea permanentă pentru nou.

În discuţia cu corespondentul Sputnic, Nadejda Cepraga s-a referit la realizările anului 2015, în care a avut parte de multă muncă — turnee prin numeroase oraşe din Rusia, concerte la Moscova, înregistrări, filmări.

Anul Maimuței - Sputnik Moldova
Cum să întâmpinăm corect anul „Maimuţei de Foc"

„În linii mari, anul a fost bun: fiecare an are aspecte şi mai plăcute, şi mai complicate, noi însă trebuie să acceptăm tot ceea ce ni se dă, altfel nu se poate", a subliniat artista.

În ceea ce priveşte anul viitor, cunoscuta cântăreaţă a opinat că acesta trebuie să fie unul plin de veselie, deoarece este anul maimuţei: „Iar maimuţa este un animăluţ imprevizibil, jucăuş, care face ce vrea".

„Fără îndoială, vor fi şi greutăţi, însă tot ce se întâmplă face parte din viaţa noastră. Principalul este să ne mişcăm înainte, oricât de mult am vrea uneori contrariul", a declarat Nadejda Cepraga.

Răspunzând la întrebarea despre tradiţiile legate de sărbătorile de iarnă, artista a menţionat că, de regulă, în noaptea de Revelion munceşte, de aceea muzicanţii intră neapărat pe la ea, înainte sau după concerte. Uneori, dacă nu este prea târziu, îşi invită şi vecinii.

„În preajma Anului Nou ţin neapărat să ajung la Catedrala Hristos Mântuitorul, unde poţi pune câte o lumânare pentru sănătatea celor apropiaţi şi pentru pomenirea celor răposaţi. Îmi place şi bradul de acolo, împodobit cu îngeraşi. Te cuprinde dintr-o dată o linişte sufletească deosebită..", a mai spus cântăreaţa.

Deşi a fost invitată în Moldova, Cepraga a menţionat cu părere de rău că nu va ajunge prea curând aici, deoarece este foarte prinsă la Moscova.

Artista le-a dorit tuturor admiratorilor săi şi cititorilor Sputnik multă dragoste şi cât mai multe fapte bune — măcar câte una în fiecare zi.

„Important este să fim puternici, orice s-ar întâmpla, şi să ţinem minte întotdeauna că cineva are parte de greutăţi şi mai mari. Să nu uităm să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru ceea ce ne-a dat deja. Să trăim cu credinţă, cu dragoste pentru cei apropiaţi. Şi, principalul, să ne străduim să facem bine. Doar atunci când facem un bine, sufletul ni se umple de bucurie.", a spus Nadejda Cepraga în încheiere. „Şi, desigur, maimuţica să vă veselească tot anul!", a mai adăugat artista în glumă.

Fluxul de știri
0