Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va răspunde, dacă vor avea de suferit copiii în PMAN din capitală

© Sputnik / Мирослав РотарьРодителям-то деваться некуда: ребенок хочет кататься, приходится вести его туда, где есть качели.
Родителям-то деваться некуда: ребенок хочет кататься, приходится вести его туда, где есть качели. - Sputnik Moldova
Abonare
Parcul de distracții din principala piața a Chişinăului a fost instalat aici deja de o săptămână, dar permisiunea pentru amplasarea lui va fi eliberată, în cel mai bun caz, astăzi.

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Parcul de distracții pentru copii, amplasate în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău, se află acolo deja de o săptămână fără a avea permisiunea primăriei municipale în acest sens. Corespondentul Sputnik a aflat despre cest lucru de angajaţii direcției municipale pentru probleme comerciale.

Colaboratorii departamentului au subliniat că permisiunea pentru funcţionarea scrâncioburilor va fi eliberată abia pe parcursul acestei zile. Este de presupus că numărul acestora ar putea crește, dar nu există o informație exactă.

În parcul de distracţii au venit primii vizitatori - Sputnik Moldova
La Chișinău, copiii se dau în scrânciob la doi pași de carosabil

Potrivit reprezentanților direcției respective, permisul pentru instalarea caruselului va fi eliberată în baza dispoziției oficiale a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, care datează de la 18 decembrie.

La întrebarea corespondentului dacă reprezentanții autorităților municipale nu sunt deranjați de faptul că punctele de distracții se află în imediata apropiere a carosabilului, ceea ce prezintă riscuri pentru sănătatea și viața copiilor și a părinților lor, ni s-a răspuns că de problema securității pe partea carosabilă se ocupă inspectoratul poliției rutiere.

Faptul că scrâncioburile au fost amplasate chiar lângă orășelul de corturi al protestatarilor, iar un comportament adecvat al acestora nu-l pate garanta nimeni în zilele de sărbătoare, nu s-a învrednicit de vreun comentariu."Dumneavoastră afirmaţi că acolo se bea, dar în celălalt orăşel de corturi, din preajma parlamentului, nu se bea", ne-a zis un reprezentant al instituţiei municipale.

Anterior, pe rețelele sociale a apărut un comunicat al locuitorilor din Chișinău în care se spunea că instalarea scrâncioburilor în PMAN din Chișinău nu corespunde normelor de securitate — acestea sunt vechi și ruginite. Mai mult decât atât, autorii acestor materiale și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că parcul de distracții se află, dintr-o parte, aproape de partea carosabilă a străzii, iar din cealaltă —  de orășelul protestatarilor.

Fluxul de știri
0