Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pedagog, condamnat la închisoare cu suspendare pentru terorizarea unei eleve

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediaСудебный молоток
Судебный молоток - Sputnik Moldova
Abonare
Învăţătoarea din raionul Anenii Noi, care şi-a maltratat şi înjosit eleva pe parcursul unei perioade îndelungate, a fost condamnată cu suspendare.

CHIŞINĂU, 28 dec – Sputnik. O profesoară de clasele primare a fost condamnată pentru că a maltratat o elevă, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale cu referire la materialele Procuraturii raionului Anenii Noi.

Potrivit instituţiei, este vorba despre o învăţătoare de la Gimnaziul din satul Troiţa Nouă, Anenii Noi. Aceasta a fost recunoscută culpabilă de „privaţiune ilegală de libertate” şi „tratament inuman şi degradant”, fiindu-i aplicată o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de 5 ani.

Sursa mai precizează că „procurorii au considerat această pedeapsă prea blândă şi au contestat-o în instanţa ierarhic superioară, solicitând aplicarea unei pedepse mai aspre”.

Cătuşe - Sputnik Moldova
Societate
Directorul unui gimnaziu din Drochia, cercetat penal. Ce faptă a comis acesta?

Drept temei pentru urmărirea penală în privinţa pedagogului a servit o plângerea depusă la Procuratură de o localnică, organele de drept fiind informate că fiica sa minoră ar încerca să se sinucidă pe motiv că a fost înjosită şi maltratată de profesoara sa.

Procurorii au iniţiat o cauză penală, constatând în rezultat că la 9 aprilie 2013, în timpul orelor şi în prezenţa colegilor, minora, care era elevă în clasa a III-a, a fost maltratată, intimidată şi înjosită public de către profesoara respectivă.

Potrivit materialelor din dosar, profesoara i-ar fi aplicat copilei lovituri peste faţă şi ar fi tras-o de păr, pe motiv că fetiţa i-ar fi sustras din geantă 205 lei. Ulterior, învăţătoarea ar fi închis-o pe elevă în subsolul instituţiei, ţinând-o acolo timp de două ore.

Procurorii au mai stabilit că astfel de cazuri au avut loc în permanenţă în intervalul anilor 2011 – aprilie 2013.

Oamenii legii au cerut o expertiză psihiatrico-psihologică, iar cercetarea ar fi relevat că în perioada în care a fost supusă tratamentului degradant, minora a suferit tulburări profunde la nivel psihologic.

În legătură cu gravele abateri şi încălcări ale drepturilor minorului, Procuratura din Anenii Noi a sesizat atât Consiliul raional şi Direcţia Educaţie din teritoriu, cât şi administraţia gimnaziului, în vederea suspendării profesoarei respective din funcţie. Însă, potrivit Procuraturii, aceasta continuă să activeze până în prezent, iar examinarea recursului Procuraturii ar fi fost refuzată.

Procuratura mai notează că eleva care a fost terorizată de învăţătoarea sa a decedat în toamna anului trecut, în urma unui accident rutier.

Fluxul de știri
0