Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția avertizează să avem grijă de locuinţe în perioada sărbătorilor

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaДежурная часть ГУ МВД по г. Москве
Дежурная часть ГУ МВД по г. Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Furturile, inclusiv cele din apartamente, sunt cele mai des întâlnite infracțiuni în Moldova, răufăcătorii sunt foarte activi mai ales în perioada "vacanțelor lungi".

CHIȘINĂU, 24 dec — Sputnik. Organele de menținere a ordinii publice avertizează că în perioada sărbătorilor de Crăciun crește riscul furturilor din apartamente.

Potrivit datelor poliției, de la 25 decembrie trecut şi până la 15 ianuarie 2015 au fost înregistrate 178 de asemenea cazuri. De cele mai dese ori, hoții furau bijuterii, bani și notebook-uri.

poliţie, drog, reţinere - Sputnik Moldova
Societate
Grup specializat în infracţiuni contra proprietăţii, reţinut

Potrivit statisticii, furturile, inclusiv cele din apartamente, constituie cele mai dese infracțiuni săvârșite în țară. În acest an, au fost înregistrate deja 2 mii 551 de spargeri de locuințe cu pierderi materiale foarte mari pentru proprietari.

Poliția transmite că, de cele mai multe ori, hoții pătrund în locuințe prin geamuri. De asemenea, ei forţează lacătele de la ușă, iar de multe ori intră pur și simplu în apartamentele lăsate neîncuiate de către stăpâni.

Fluxul de știri
0