Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democraţii, boicot total lui Sturza. Lupu: a fost numit în mod deghizat

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul democraţilor, Marian Lupu, a calificat desemnarea lui Ion Sturza în calitate de candidat la funcţia de premier drept o situaţie ridicolă, care trebuie depăşită. Potrivit lui, această desemnare ar fi rezultatul unor jocuri deghizate.

CHIŞINĂU, 21 dec – Sputnik. Marian Lupu susţine că desemnarea lui Ion Sturza în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru este rezultatul unor negocieri ascunse, despre care a vorbit anterior PDM, iar aceasta este candidatura PLDM şi nu a tuturor partidelor care ar fi manifestat intenţia de a forma o majoritate parlamentară proeuropeană.

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Sturza este candidatul lui Timofti la funcţia de premier

„Nu vom lua această candidatură în serios. Modul în care a fost nominalizat a fost unul fără respectarea opiniei majorităţii partidelor participante la negocieri, pe ascuns, deghizat. S-a făcut în mod abuziv şi chiar în contradicţie cu normele şi spiritul Constituţiei”, a declarat Marian Lupu.

Liderul PDM a ţinut să precizeze următoarele:

„Nu vom avea discuţii cu candidatul PLDM, Ion Sturza. Nu vrem să fim parte dintr-un joc politic făcut pe ascuns. Ca să fie foarte clar: nu vom avea nicio întâlnire cu candidatul PLDM”.

Totodată, Lupu a declarat că democraţii rămân optimişti.

„Sunt optimist şi cred că vom avea în curând un guvern proeuropean. Asta se va întâmpla după ce depăşim această situaţie ridicolă în care ne-am pomenit”, a punctat Lupu.

 

Fluxul de știri
0