Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O alarmă cu bombă a ținut în corzi Giurgiuleștiul

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern alerta cu bomba
Guvern alerta cu bomba - Sputnik Moldova
Abonare
Geniștii au făcut cercetări în Portul Internațional timp de patru ore.

CHIȘINĂU, 20 dec-Sputnik. Alerta cu bombă care a fost anunţată în portul Giurgiuleşti duminică, 20 decembrie, în jurul orei 09:30 i-a făcut pe locuitorii din apropierea portului să trăiască ore de nelinişte.

Un grup de polițiști, geniști și salvatori s-au deplasat la fața locului pentru a indentifica presupusul material exploziv. După patru ore de căutări surse din cadrul MAI au declarat pentru Sputnik că alarma cu bombă a fost una falsă.

Anterior Şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru presă că semnalul a parvenit, de la o oarecare persoană, pe reţelele de socializare. Potrivit aceleiaşi surse, responsabili de la Aeroportul Chișinău ar fi primit şi ei un e-mail prin care au fost anuntati că ar avea în incintă o bombă. La faţa locului s-au deplasat polițiști și geniști care mai bine de o oră și jumătate au verificat clădirea. Între timp câteva yboruri au fost amînate. În urma verficărilor, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

În dimineața zilei de duminică o alarmă cu bombă a fost anunțată și la bordul unui avion al Air France, aeronava zbura din Mauritius spre Paris. Spre seară poliția a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a fost vorba de o bombă falsă, confecționată din carton și un cronometru care este des folosit pentru uz casnic.

 

 

 

 

 

 

Fluxul de știri
0