Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Constantin Țuțu nu se mulțumește cu laurii de Campion mondial K-1

© fb.com/dan.gutuConstantin Țuțu
Constantin Țuțu - Sputnik Moldova
Abonare
Luptătorul moldovean rămâne Campion mondial la K-1, însă îşi doreşte şi titlul de doctor în științe.

CHIŞINĂU, 20 dec — Sputnik. Constantin Ţuţu l-a învins la puncte pe Igor Lyapin în cel mai aşteptat duel al Galei KOK de la Chişinău, apărându-şi astfel centura de Campion mondial la K-1, în categoria de 85 de kilograme, în versiunea KOK.

"Am ştiut aproximativ că va fi aşa o luptă grea, vor fi toate cele 5 runde. Pentru asta m-am pregătit intensiv. M-am străduit din toate puterile ca să arăt o luptă frumoasă, fiindcă acasă nu pot să pierd", a declarat sportivul nostru.

Se pare însă că Ţuţu vrea să se remarce și în domeniul științei. După depunerea dosarului pentru admiterea la studii de doctorat, el a și susținut două examene. Rezultatul urmează să fie anunţat în scurt timp. Potenţialul aspirant a ales Specialitatea Economie și Management, iar subiectul tezei de doctorat este „Managementul performant în domeniul sportiv".

 „Ar fi o temă interesantă, care corespunde și cu activitatea dumnealui. Să sperăm că va avea succes. Sunt câțiva ani înainte, de cercetare, de studiu", a menționat doct. conf. Marian Jelencu, șef Catedra administrarea afacerilor, USM.

Potrivit profesorilor, Constantin Țuțu vrea să studieze în regim de frecvență redusă, lucru posibil doar contra taxă.

 

Fluxul de știri
0