Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlad Filat, primblat între Penitenciarul 13 şi izolatorul CNA

© Sputnik / Vladimir PolusatovЭкс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат
Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Vlad Filat a fost transferat iarăşi la Penitenciarul Nr.13, după ce joi seara acesta fusese adus la izolatorul CNA pentru audieri.

CHIŞINĂU, 19 dec — Sputnik. Sâmbătă, politicianul Vlad Filat, cercetat penal pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, a ajuns iarăşi la Penitenciarul Nr.13. Informaţia a fost confirmată de serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Avocaţii nu au reuşit să-l scoată pe Filat din puşcărie

Anterior, acesta fusese transferat în izolatorul CNA pentru „facilitarea audierilor" şi se presupunea că se va afla acolo până când dosarul în care este învinuit va fi transmis în judecată. Cel puţin, asta reieşea din cele relatate pentru Sputnik de şefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

„Învinuitul Vlad Filat a fost mutat în izolatorul CNA pentru că procurorii, la începutul acestei săptămâni, i-au înaintat în mod oficial învinuirea şi acum lucrează cu el pe primul dosar", a menţionat Maria Vieru.

Sursa a subliniat că dosarul urmează a fi trimis în judecată.

„Din motive ce ţin de facilitarea audierilor, el a fost mutat în izolatorul CNA", a mai precizat Maria Vieru.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Nașul lui Filat stă și acum într-o cameră confortabilă de la CNA

Anterior procurorul Adriana Beţişor a declarat că în curând părţile vizate în acest dosar vor fi informate despre faptul că ancheta a fost finalizată, iar materialele cauzei vor fi transmise în judecată.

Filat va sta în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0