Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM contra PDM. Nimeni nu vrea să cedeze

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii partidelor proeuropene nu au reuşit să ajungă la o înţelegere nici în cadrul ultimei runde de consultări cu şeful statului. Piatra de încercare rămâne problema partidului care va propune candidatul la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 18 dec – Sputnik. Partidele proeuropene, care negociază timp de aproape două luni formarea unei alianţe şi investirea noului guvern aşa şi nu au ajuns la vreun rezultat. Despre aceasta au relatat conducătorii formaţiunilor politice respective, care au avut vineri o nouă întâlnire cu Preşedintele Nicolae Timofti.

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că fiecare şi-a reconfirmat poziţia şi că a mai rămas foarte puţin timp pentru o ultimă tentativă de a se ajunge la un consens. În opinia lui, există un singur mecanism valabil de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru şi anume cel potrivit căruia fracţiunea cea mai numeroasă are întâietate în a propune şefului guvernului.

Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru - Sputnik Moldova
Politică
Timofti a dat verdictul: ei nu sunt gata

Pe de altă parte, reprezentantul PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că participanţi la negocieri încă nu au reuşit să se înţeleagă, cui îi revine dreptul de a propune candidatul la şefia guvernului.

Streleţ a mai menţionat că până la acest moment nu au fost discutate numele eventualilor candidaţi.

„Suntem la etapa la care trebuie să stabilim cine va înainta candidatura premierului. Avem nevoie de timp până luni”, a spus Streleţ.

Anterior Preşedintele le-a dat partidelor parlamentare un termen de două zile pentru a ajunge la o înţelegere, care a expirat vineri. Astăzi, termenul respectiv a fost prelungit până luni.

Fluxul de știri
0