Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost turnat primul strat de beton la rampa aerodromului aeroportului Chişinău

Abonare
La aeroportul Internaţional Chişinău s-a încheiat prima etapă de turnarea a betonului pe vechia pistă de decolare-aterizare, care a fost impracticabilă pe parcursul nai multor ani.

Reprezentanţii companiei germane, care a deschis pe teritoriul aeroportului din Chişinău cea mai mare uzină de producere a betonului, au venit să aprecieze calitatea lucrărilor executate.

Perioada de exploatare a noii suprafeţe este evaluată la 30-40 de ani. Este vorba de durata care poate fi calculată teoretic. Practica demonstrează însă că în realitate acest termen este cu aproximativ 30 la sută mai mare.

Următoarea etapă presupune aplicarea betonului pentru ultimul strat exterior. La finalul reparaţiei capitale a aeroportului, suprafaţa pistei de decolare-aterizare va fi cu aproximativ un sfert mai mare decât în prezent — de la 45 la 60 de metri. De asemenea, va fi marita esential capacitatea portanta a pistei de decolare-aterizare, cailor de rulare si locurilor de stationare a navelor.

În felul acesta, Aeroportul Internaţional Chişinău va putea primi si deservi toate tipurile de avioane, fără restricţii şi va asigura un trafic de 21 nave/oră.

Fluxul de știri
0