Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu, convins că părţile trebuie să mai mediteze o zi sau două

© Sputnik / Miroslav RotariMarian Lupu Мариан Лупу
Marian Lupu Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
După discuţiile cu şeful statului, partidele implicate în negocieri vor mai medita o zi sau două la subiectele abordate, după care vor reveni la dialog.

CHIŞINĂU, 16 dec – Sputnik. La consultările de miercuri cu şeful statului a fost discutată formula aplicabilă la desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru şi mecanismul de formare a guvernului, a declarat Marian Lupu.

Potrivit liderului PDM, democraţii insistă asupra aplicării „mecanismului clar european – cel mai mare partid parlamentar propune prim-ministrul”.

Lupu a informat presa că „trei părţi au optat pentru păstrarea acestei formule. Însă propunerea nu are înţelegere consensuală”.

Părţile vor mai medita la cele discutate cu Preşedintele şi vor reveni la discuţii într-o zi sau două, a mai relatat Lupu.

Politicianul a subliniat că „suntem departe de momentul emiterii unui decret. Suntem la un nivel premergător – cel al identificării formulei”, a punctat Marian Lupu.

Fluxul de știri
0