Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un fulger a omorât șase oameni în Republica Sud Africană

© Sputnik / Алексей Бушкин / Accesați arhiva multimediaГРОЗА ВЫСТАВКА
ГРОЗА ВЫСТАВКА - Sputnik Moldova
Abonare
O ceremonie mortuară din Africa de Sud s-a încheiat cu o tragedie – în timpul unei ploi torențiale un fulger a lovit într-un grup de oameni, care plecau de la cimitir. Se relatează că au decedat șase oameni.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Un fulger a lovit într-un grup de oameni care plecau de la o ceremonie mortuară de la un cimitir din Republica Sud Africană. Ca rezultat, au decedat șase oameni și încă câțiva au fost răniți, transmite RIA Novosti cu referință la compania de televiziune și radio SABC.

Incidentul a avut loc în timpul unei ploi torențiale în satul Nakania din provincia Kapscul de Est. ”Oamenii care au venit la înmormântare au fost loviți de un fulge. Patru au decedat pe loc, iar alții doi – la spital. La șase le-a fost acordat ajutor medical. Starea lor este stabilă”, a spus reprezentantul departamentului de ocrotire a sănătății Sianda Manana.

Anual, în RSA mor aproximativ 100 de oameni care sunt loviți de fulgere. Aceste date au fost date publicității în luna noiembrie la o conferință științifică din Pretoria cu privire la fenomenul fulgerului.

 

Fluxul de știri
0