Rusia marchează Ziua Constituției

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaРоссийский флаг
Российский флаг - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia marchează Ziua Constituției

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Pe data de 12 decembrie în Rusia se sărbătorește Ziua Constituției care a fost declarată sărbătoare de stat prin decretul președintelui de atunci al FR, Boris Elțin.

„Pe data de 12 decembrie noi putem și trebuie să ne felicităm unii pe alții pentru faptul că avem o constituție atât de echilibrată și înțeleaptă care, în pofida tuturor problemelor obiective sau subiective care apar, asigură totuși dezvoltarea progresivă sigură a țării", a declarat Valentina Matvienko, spicherul Consiliului Federației, în emisiunea directă „Russkaia slujba novostei", citată de RIA Novosti.

Matvienko afirmă că acest document dovedește că încă nu a apărut necesitatea modificării lui radicale. Ea chiar consideră că Legea Supremă a FR asigură temeinic dezvoltarea stabilă a țării, a drepturilor și libertăților cetățenilor și că pe parcursul acestor ani statul rus nu s-a confruntat niciodată cu probleme sau situații care ar fi fost imposibil de soluționat în cadrul actualei Constituții.

Constituția FR a fost adoptată prin votul întregului popor la 12 decembrie 1993. La referendum au participat 58 milioane 187 mii 755 de cetățeni ruși sau 54,8% din alegătorii înregistrați. Constituția a intrat oficial în vigoare în ziua în care a fost publicată, la 25 decembrie 1993.

 

Fluxul de știri
0