DNA l-a reținut pe prințul Paul

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Prințul Paul al României a fost reținut de ofițerii Direcției Naționale Anticorupție de peste Prut, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Ilfov și anume a Fermei Băneasa. Procurorii DNA îl acuză de cumpărare de influență, spălarea banilor și complicitate la abuz în serviciu.

Într-un comunicat de presă, făcut public vineri de Serviciul Teritorial Brașov din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, se menționează că, din 2006, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților acestuia într-un grup infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80% din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, după care le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor. Procurorii spun că scopul acestor acțiuni a fost obținerea în mod injust a bunurilor revendicate și punerea în posesia lor.
Ofițerii DNA au precizat că cei inculpați au ascuns natura ilicită a înțelegerii prin încheierea, la 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietății. Contractul a fost semnat de prințul Paul și Societatea Comercială Reciplia SRL, reprezentată de Truică.
În același dosar, procurorii l-au pus sub control judiciar şi pe Gheorghe Sin, președintele Academiei de Științe Agricole din România.

Fluxul de știri
0