Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crucea Roșie: printre cei patru morți în Afganistan nu sunt moldoveni

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaВид на город Кабул
Вид на город Кабул - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comitetul Internațional al Crucii Roșii în Afganistan a preluat cadavrele celor patru victime. Acestea aparțin militarilor afganezi.

CHIŞINĂU, 11 dec – Sputnik. Printre cele patru persoane ucise de talibani în Afganistan în timpul capturării elicopterului moldovenesc la 24 noiembrie, cetățeni ai Republicii Moldova nu sunt, potrivit agenției afgane Pajhwok.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii în Afganistan a preluat cadavrele celor patru victime. Acestea aparțin militarilor afganezi. Cele patru cadavre sunt pregătire pentru a fi predate rudelor.

Potrivit agenției afganeze de știri, în prezent 17 persoane din elicopter, printre care și trei membri ai echipajului care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, se află în captivitate la insurgenți. 

Russian helicopters Mi-24p airstrike the terrorists' positions 20 km outside Palmyra - Sputnik Moldova
Elicopter moldovenesc, doborât de teroriști în Afganistan

Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă confirma moartea unui cetățean moldovean în Afganistan. La finele săptămânii trecute, după o ședință specială la Guvern, s-a anunțat că, posibil, nici un cetățean al Moldovei din cei trei nu este mort.

Elicopterul de tip Mi-17-1V al companiei aeriene Valan ICC din Republica Moldova presta  servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza contractului cu compania Aircraft Charter Solutions pentru principalul contractant al Guvernului Statelor Unite, compania MAG  DS  Corp.

La bordul elicopterului erau 21 de persoane, dintre care trei moldoveni și 18 afganezi. Elicopterul de tip MI 17-1V acorda sprijin de transport aerian civil pentru Forțele de Securitate Naționale ale Afganistanului.

Elicopterul a sosit în Afganistan la data de 30 octombrie 2015 și era bazat în Mazar-I-Sharif, Afganistan.

Pe 24 noiembrie, elicopterul cu 3 membri ai echipajului opera o misiune programată, transportând 18 persoane din Afganistan. Aproximativ la ora 15:30, ora locală a Afganistanului, un apel de tip "May Day" a fost primit de la echipajul elicopterului, informând că elicopterul a fost lovit, doborât şi a luat foc.

Fluxul de știri
0