Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu prețurile la combustibil în Moldova

© Sputnik / Александр КряжинБензоколонка, архивное фото
Бензоколонка, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Modificarea prețurilor la combustibil se explică prin scumpirea lemnelor de foc și a cărbunelui. Totodată, carburanții și lubrifianții s-au ieftinit cu 0,3%, iar prețurile la combustibilul lichid și gazul lichefiat au rămas neschimbate.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. În luna noiembrie 2015, prețurile la combustibil au crescut în Moldova cu 0,6% față de indicatorii lunii precedente, transmite serviciul de presă al Băncii Naționale a RM.

Potrivit sursei, această dinamică este condiționată de creșterea prețurilor la lemne și cărbune — cu 2,7% și, respectiv, 0,1%.

Totodată, carburanții și lubrifianții s-au ieftinit cu 1,9%. Prețurile la combustibilul lichid și gazul lichefiat au rămas la nivelul lunii precedente.

Ritmul anual al creșterii prețurilor la combustibil constituie 3,1%, depășind cu un punct procentual rezultatele pe luna octombrie a. c. și rămânând în urmă cu 3,7 % față de indicatorii pe luna noiembrie 2014.

Fluxul de știri
0