Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost descoperită o afacere de milioane cu terminale POS și carduri bancare

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaБанковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard
Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit poliției, în cest an suspecții au deschis în Moldova două agenții de turism, obținând în acest mod posibilitatea de a conecta terminalele POS prin intermediul cărora efectuau plata pentru servicii fără prezența cardurilor bancare.

CHIȘINĂU, 10 dec — Sputnik. Colaboratorii Centrului pentru combaterea crimelor infracţionale al Inspectoratului Național de Investigaţii, împreună cu procurorii, au dejucat activitatea unui grup infracțional care se specializa în afaceri cu cardurile bancare și terminale POS.

Potrivit organelor de drept, în acest an suspecții au deschis în Moldova două companii de turism obținând în acest mod posibilitatea de a conecta terminalele POS. Escrocheria constă în faptul că răufăcătorii realizau prin intermediul acestora plata serviciilor fără prezența cardurilor bancare. În acest scop ei utilizau rechizite cardurilor eliberate de instituții financiare din Brazilia, Canada, Rusia și Austria.

carduri false - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Infracţiuni cu carduri bancare false şi prejudicii de 100 mii lei

În acest mod, suspecții "au trecut" prin terminal mai mult de două milioane de lei.

În urma acțiunilor operative ale poliției, a fost reținut un cetățean ucrainean de 45 de ani, care făcea parte din această grupare infracțională. Acum acesta se află în arest preventiv.

Pe acest fapt a fost intentat un dosar penal, potrivit căruia reținutul riscă până la 12 ani de pușcărie. Poliția continuă să-i caute pe ceilalți membri ai grupării.

Fluxul de știri
0