Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu, dezvăluiri despre intrigile legate de premier şi decretul lui Timofti

© Sputnik / Евгений ПанасенкоМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că are informaţii despre faptul că Nicolae Timofti a pregătit deja decretul de desemnare a candidatului la funcţia de premier şi a decis, în lipsa unei majorităţi parlamentare, pe cine îl va înainta.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. Mihai Ghimpu a declarat joi în timpul şedinţei Parlamentului că Preşedintele Nicolae Timofti ar fi pregătit deja decretul de desemnare a candidatului la funcţia de premier. Politicianul bănuieşte că şeful statului ar fi coordonat doar cu PLDM desemnarea candidatului.

„Legătura între apariţie decretului şi PLDM devine evidentă. Eu ştiu ce vă spun”, a menţionat Ghimpu.

Totodată, liderul PL a criticat pasul pe care ar fi gata să-l facă Timofti, spunând că discuţiile recente cu Timofti, despre care presa nu a fost anunţată, dar la care au participat liderii partidelor proeuropene, au fost doar „la general” şi că la acestea nu s-ar fi convenit nimic concret.

„Sper acest lucru să nu se producă”, a mai spus Ghimpu şi a promis că în funcţie de ceea ce va urma va oferi şi alte informaţii sau comentarii.

Fluxul de știri
0