Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestatarii din centrul Chișinăului au avut nevoie de ajutor

© Sputnik / Мирослав РотарьПалатка
Палатка - Sputnik Moldova
Abonare
Manifestanții din fața Parlamentului RM și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au refuzat controlul medical, în timp ce participanților la protestele non-stop din fața Guvernului RM le-a fost acordat ajutor medical, a comunicat ministrul în exercițiu al Sănătății.

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Protestatarilor din centrul Chișinăului le-a fost acordat ajutor medical, a declarat miercuri în cadrul ședinței Guvernului Ruxanda Glavan, ministrul în exercițiu al Sănătății.

Începând cu luna septembrie, Moldova este zguduită de protestele în masă ale opoziției de dreapta și de centru-stânga. Reprezentanții Platformei civice DA au instalat un orășel de corturi în fața Guvernului. La 300 m distanță de la clădirea Parlamentului, adepții și membrii Partidului socialiștilor și ai „Partidului nostru" condus de Renato Usatîi și-au instalat corturile lor.

Locatarii orăşelelor de corturi povestesc cum se pregătesc de sezonul rece - Sputnik Moldova
Video
Locatarii orăşelelor de corturi povestesc cum se pregătesc de sezonul rece

Potrivit Ruxandei Glavan, manifestanții de lângă Parlament și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au refuzat controlul medical, în timp ce participanților la protestele non-stop din fața Guvernului RM le-a fost acordat ajutor medical.

„Medicii au depistat unele probleme de sănătate la un șir de protestatari. Nu mă voi opri la fiecare caz concret. Este important că tuturor li s-a acordat ajutor medical", a spus ministrul în exercițiu al Sănătății.

Cele două mișcări protestatare (Platforma DA și centriștii de stânga) au aceleași revendicări: alegeri parlamentare anticipate, demisia președintelui și a Guvernului. Însă activiștii Platformei DA pledează pentru integrarea europeană, pe când socialiștii și adepții „Partidului nostru" sunt pentru consolidarea statalității moldovenești, colaborarea strânsă cu Rusia și vectorul geopolitic euroasiatic.

 

Fluxul de știri
0