Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scriitorul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă

© fb.com/corneliu.tarlapanEfim Tarlapan
Efim Tarlapan - Sputnik Moldova
Abonare
În seara zilei de marţi, s-a stins din viaţă scriitorul umoristic Efim Tarlapan. Maestrul a plecat subit la vârsta de 71 de ani.

CHIŞINĂU, 9 dec – Sputnik. Scriitorul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă în seara zilei de marţi în braţele soţiei şi a fiului său.

„La 8 decembrie, ora 21.50 s-a stins din viaţă tatăl meu Efim! Şi-a dat ultima suflare în braţele mele şi a mamei! A plecat subit, dar calm şi liniştit!”, a anunţat fiul regretatului scriitor.

Scriitorul s-a născut pe 17 mai 1944, în satul Măgurele, raionul Ungheni. A absolvit Facultatea de Filologie (secţia Jurnalism) a Universităţii de Stat din RSS Moldovenească (1966–1970), a fost bursier la Cursurile superioare de literatură de la Institutul „A. M. Gorki” din Moscova (1985-1987).

A debutat editorial în anul 1974, cu placheta de versuri umoristice şi satirice ”Scuzaţi pentru deranj”. A fost laureat a peste 50 de festivaluri şi concursuri de poezie satirico-umoristice. Este deţinătorul mai multor premii şi menţiuni literare.

Efim Tarlapan deţine titlul onorific „Maestru al Literaturii” şi Ordinului de Onoare.

Fluxul de știri
0