Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Invitații Sputnik-Moldova vor discuta despre riscurile ecologice pe râul Nistru

© Sputnik / Alexei DanichevПавильон информационного агентства Sputnik перед открытием Петербургского международного экономического форума 2015
Павильон информационного агентства Sputnik перед открытием Петербургского международного экономического форума 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza planurilor de construire în Ucraina a câtorva centrale hidroelectrice noi pe râul Nistru, a crescut brusc pericolul pentru natura Moldovei. Acest subiect, dar și altele vor constitui obiectul discuției în cadrul conferinței de presă care va avea loc la agenția Sputnik-Moldova.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Miercuri, 9 decembrie, ora 13.00, la centrul de presă al Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik-Moldova (în clădirea Kentford, bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4) va avea loc conferința de presă cu tema: „Riscurile ecologice pentru Moldova legate de planurile Ucrainei de a construi noi centrale hidroelectrice pe Nistru".

Specialiştii în hidroenergetică le dau bătăi de cap ecologiștilor: în Ucraina se discută serios despre posibilitatea de a construi pe cursul superior al râului Nistru șase centrale hidroelectrice noi. Ce riscuri ecologice comportă respectivul proiect pentru acest râu transfrontalier și care este în general situația în domeniul colaborării ecologice dintre cele două țări ce tind să implementeze standardele Uniunii Europene, inclusiv Directiva-Cadru privind Apa (2000)? Despre toate acestea vor vorbi experții invitați la conferința de presă.

Participanții la conferință:

—  Ilia Trombițki, directorul Asociației Internaționale a Păstrătorilor Râului Nistru „Eco-Tiras", doctor în biologie;

—  Elene Zubkova, profesor, doctor habilitat în biologie, șefă a laboratorului de hidrobiologie și ecotoxicologie de la Institutul de Zoologie al AȘ a RM.

Sunt invitați reprezentați ai mass-media, ai organizațiilor ecologice și alte persoane interesate.

Informații suplimentare:

Tel.: +373 (22) 106-108+373 (22) 106-108, 079900003.

E-mail: presscentre@sputnik.md.

Pentru a primi anunțurile centrului de presă prin e-mail, vă puteţi abona expediind o cerere pe adresa electronică: moldova@sputnik.md.

Fluxul de știri
0