Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: terorismul nu poate fi învins prin efortul unei singure ţări

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaОбращение президента РФ В.Путина с ежегодным посланием к Федеральному Собранию
Обращение президента РФ В.Путина с ежегодным посланием к Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Abonare
În mesajul său anual către Adunarea Federală, preşedintele FR Vladimir Putin a calificat terorismul drept principala ameninţare pentru securitatea mondială.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik. Înfrângerea terorismului este imposibilă cu forţele unei singure ţări, a declarat joi Vladimir Putin, în adresarea sa anuală către Adunarea Federală.

Президент России Владимир Путин выступает на торжественном открытии первого Восточного экономического форума во Владивостоке - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: teroriștii folosesc Orientul Apropiat ca bază de atac

„Noi am reuşit practic să-i scoatem pe terorişti din Rusia. Însă până acum mai luptăm cu rămăşiţele bandelor lor. Terorismul nu poate fi învins cu forţele unei singure ţări. Mai ales în condiţiile în care frontierele sunt practic deschise în întreaga lume. Când teroriştii beneficiază de injecţii financiare permanente. Pericolul terorismului este în creştere”, a declarat Putin.

El a menţionat că Rusia se află deja de mult timp pe linia întâi în războiul cu terorismul. Potrivit spuselor sale, Rusia s-a confruntat cu acest fenomen la mijlocul anilor 90.

„Ţinem minte luarea de ostateci la Budionovsk, Beslan, Moscova, casele aruncate în aer, atentatele teroriste de la metrou şi aeroportul „Domodedovo”, a mai spus Putin.

SCO special forces hold military drills in Kyrgyzstan - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cetăţeni ai Republicii Moldova luptă alături de islamişti în Siria

Liderul FR a mai subliniat că unele regiuni din Orientul Apropiat, stabile cândva,  s-au transformat în ultima perioadă în surse ale terorismului.

„Irak, Siria, Livia s-au transformat în zone de haos şi anarhie. Noi ştim cine şi-a dorit schimbarea regimurilor indezirabile. S-a dat cale liberă pentru teroriştii radicali. Cel mai mare pericol vine dinspre militanţii din Siria. Ei sunt asiguraţi cu bani, armament şi îşi consolidează forţele”, a mai menţionat Putin.

Fluxul de știri
0