Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gorbaciov îi va plăti lui Jirinovski pentru lezarea onoarei şi demnității

© Sputnik / Александр Шалгин / Accesați arhiva multimediaЛидер ЛДПР Владимир Жириновский
Лидер ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PLDR a găsit în memoriile scrise de primul președinte al URSS pasaje defăimătoare la adresa sa. Judecata a fost parțial de acord cu reclamantul, iar suma de bani cerută drept compensație a fost redusă aproape de 16 ori.

CHIȘINĂU, 3 dec — Sputnik. Prin decizia judecătoriei Timireazev din Moscova, Mihail Gorbaciov, primul președinte al URSS, a fost obligat să plătească 6 mii de ruble rusești, în dosarul cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputaţiei profesionale inițiat de Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, transmite RIA Novosti.

Drept motiv pentru intentarea acțiunii au servit două fraze din memoriile politice ale lui Gorbaciov în care, potrivit lui Jirinovski, sunt expuse fapte care îl denigrează. Reprezentantul pârâtului a insistat asupra opiniei precum că acele fraze nu sunt decât niște reflecții apreciative.

Prin decizia judecăţii doar o frază a fost recunoscută că ar fi lezat onoarea, demnitatea și reputaţia profesională a reclamantului şi anume cea în care se vorbește despre complicitatea acestuia la atentatul asupra lui Gorbaciov. Fraza a doua, însă, în care se afirmă că Jirinovski și-a permis să vocifereze lozinci extremiste, nu a fost recunoscută de judecată ca fiind denigratoare.

Judecata a dispus ca informațiile publicate să fie dezminţite și l-a obligat pe Gorbaciov să achite suma de 6 mii 300 ruble drept cheltuieli de judecată, în folosul partidului liberal-democrat și al liderului acestuia.

Participanții la proces au dreptul să facă recurs la Colegiul de apel al Judecătoriei din Moscova.

Fluxul de știri
0