Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deocamdată, fără gripă la Chişinău

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями
В вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями - Sputnik Moldova
Abonare
În instituțiile medicale din Chișinău au fost prezentate patru probe cu suspiciune de gripă, însă niciuna dintre acestea nu s-a confirmat. Mai mult decât atât, într-o săptămână a scăzut morbiditatea cu infecții respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. La Chișinău nu a fost înregistrat deocamdată nici un caz de îmbolnăvire cu gripă, potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din capitală.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Consecinţele răcirii vremii: virozele pun stăpânire pe capitală

De altfel, au fost expediate pentru analize de laborator patru probe cu suspectare de gripă, dar niciuna dintre acestea un a fost confirmată.

În perioada de la 23 la 29 noiembrie, în capitală au fost înregistrate 2 mii 60 de noi cazuri de îmbolnăvire cu infecții respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare, ceea este cu 10,4% mai puțin decât în săptămâna anterioară (2 mii 299 de cazuri).

În perioada analizată au fost internați 54 de bolnavi, dintre care 40 de copii. Potrivit statisticii, infecțiile respiratorii au fost atestate în special la micuții în vârstă de până la 6 ani – o mie douăzeci și două de cazuri.

Fluxul de știri
0