Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În cinci raioane din Moldova au căzut trei norme lunare de precipitații

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaНепогода. Мокрый снег.
Непогода. Мокрый снег. - Sputnik Moldova
Abonare
La Leova, Comrat, Cahul, Cimișlia și Vulcănești indicatorul este unul record pentru această perioadă a anului, din întreaga istorie a observaţiilor meteorologice.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. În cinci raioane ale țării au căzut într-o săptămână aproximativ trei norme lunare de precipitații, se arată în raportul prezentat luni de șefa direcției monitoring agrometeorologic a Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Moldovei, Tatiana Mironova.

Snowfall in Moscow - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cod galben de precipitaţii şi vânt puternic

Cele mai puternice ploi, care se transformau periodic în lapoviță, au căzut la Leova, Comrat, Cahul, Cimișlia și Vulcănești. În aceste raioane, de la 23 până la 29 noiembrie, au căzut între 97 şi 105 mm de precipitații, ceea ce depășește norma lunară de 2,5-2,8 ori. Acesta este un record pentru datele înregistrate în cele cinci raioane, deoarece în această perioadă a anului nu au fost înregistrați niciodată asemenea indicatori.

În general pe țară, săptămâna trecută au căzut de la 31 la 86 mm de precipitații (80-205% din norma lunară).

Fluxul de știri
0