Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Micile roluri ale marelui regizor Eldar Reazanov. Fragmente din filme.

Abonare
Eldar Reazanov, regizor și scenarist rus, artist al poporului din URSS, clasic al cinematografiei sovietice și ruse, s-a stins la vârsta de 88 de ani în orașul Moscova. Urmăriți secvenţe din filmele sale.

În multe dintre producțiile sale Eldar Reazanov evolua și în calitate de actor. Rolurile episodice interpretate de el în filmele îndrăgite de toată lumea —„Garajul", „Ironia sorții", „Gară pentru doi" și multe altele — au devenit ca o carte de vizită a cunoscutului cineast.

Talentatul regizor s-a născut la Samara în anul 1927. Și-a făcut studiile la Institutul Unional de Stat de Cinematografie, facultatea de regie (clasa lui Grigori Kozințev). După absolvirea studiilor în 1950, Reazanov a debutat în domeniul documentaristicii, filmând subiecte pentru producţii cinematografice de acest gen. Schița sa cinematografică „Insula Sahalin" a luat Premiul festivalului de la Cannes.

În anul 1955, Eldar Reazanov a început să activeze ca regizor la studioul cinematografic „Mosfilm" și a produs primul film sovietic de revistă  „Voci de primăvară". Un an mai târziu, Eldar Aleksandrovici a lansat comedia „Noaptea de carnaval" care a fost cap de afiș în anul 1956, intrând în fondul de aur al cinematografiei naționale.

Filmografia renumitului regizor include 24 de comedii.

Fluxul de știri
0