Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Diacov a renunţat la conducerea Procuraturii capitalei şi la medalii

© privesc.euIon Diacov
Ion Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, a declarat că nu mai poate activa în cadrul organelor Procuraturii. Acesta a adus acuzaţii grave conducerii Procuraturii Generale.

CHIŞINĂU, 30 noiembrie – Sputnik. Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, a anunţat că demisionează. El a declarat luni la o conferinţă de presă că pleacă nu doar din funcţia de procuror al capitalei, ci renunţă în semn de protest la orice activitate în organele procuraturii Republicii Moldova.

Ion Diacov - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul Chişinăului nu a fost informat despre escortarea forţată a lui Usatîi

Diacov a mai declarat că renunţă la toate medaliile şi distincţiile care i-au fost conferite în cadrul activităţii din Procuratură. Dânsul a acuzat conducerea Procuraturii Generale de abuzuri, de protejarea unor persoane care ar avea legătură cu o serie de crime grave, precum şi de promovarea unei antireforme în Procuratură.

Potrivit lui Ion Diacov, expertiza internaţională la care ar urma să fie supusă activitatea Procuraturii şi CNA de asemenea nu va da nimic.

În opinia procurorului, situaţia cu lupta împotriva corupţiei în Republica Moldova se poate schimba în bine numai dacă în ţară se va schimba guvernarea.

Fluxul de știri
0