Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi locotenenți-colonei au fost degradați pentru însușirea avutului unității

© Sputnik / Rodion Procaarmata
armata - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul șef al bazei auto din satul Lunga, raionul Florești și comandantul unui batalion și-au însușit, în august – septembrie 2013, trei caroserii de furgon și o remorcă, știind că acestea nu erau luate la evidență.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Doi locotenenți-colonei au fost degradați și judecați convențional pentru că și-au însușit avutul unității militare, a comunicat luni Procuratura Generală a RM.

Potrivit sursei, fostul șef al bazei auto din satul Lunga, raionul Florești, și comandantul unui batalion și-au însușit, în august — septembrie 2013,  trei caroserii de furgon și o remorcă, știind că acestea nu erau luate la evidență. Conform datelor procuraturii militare din orașul Bălți, o parte din bunurile furate a fost deja vândută.

Pentru faptele comise cei doi militari au fost condamnați la trei ani și jumătate și, respectiv, patru ani privațiune de libertate cu suspendare pe 5 ani, fiindu-le interzis să activeze în armată timp de 5 ani.

Fluxul de știri
0