Informații noi despre explozia de la Kabul: o persoană rănită și una decedată

© Sputnik / Andrey Greshnov아프가니스탄 카불
아프가니스탄 카불 - Sputnik Moldova
Abonare
Teroristul kamikaze pregătise un atentat la Kabul asupra unui membru local al comitetului electoral. În urma exploziei a decedat paza de corp a demnitarului, iar șoferul a fost rănit.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. O persoană și-a pierdut viața în explozia de sâmbătă de la Kabul. Ținta atentatului terorist a fost un membru al comisiei electorale independente. O altă persoană a fost rănită, transmite RIA Novosti făcând trimitere la agenția Associated Press.

Ținta atentatului a fost conducătorul regional Hawliya Rodwal. Persoana decedată era paza sa de corp. Cel rănit este șoferul demnitarului.

În urma exploziei au fost avariate clădirile din jur, deoarece teroristul s-a detonat într-un cartier locativ.

Deocamdată nici o grupare nu și-a revendicat acest incident.

После взрыва заминированной машины на базаре Муратхани в городе Кабул - Sputnik Moldova
Explozie la Kabul, doi oameni au murit

Anterior, agenția Pajvak anunțase că două persoane au murit și patru au fost rănite în explozia de la Kabul.

În ultimele luni situația în Afganistan s-a agravat simțitor. Mișcarea radicală a talibanilor, care ocupase anterior un teritoriu considerabil în zonele rurale ale țării, a început o ofensivă masivă asupra orașelor mari. La sfârșitul lunii octombrie talibanii au ocupat orașul Kunduz din nordul Afganistanului care pe timp de pace număra peste 300 de mii de locuitori. În prezent radicalii au pornit atacul asupra orașului Gazny — centrul administrativ al unei provincii cu același nume situată la sud-vest de Kabul.

Fluxul de știri
0