Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

E dispus Filat să-și scrie testamentul?

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți experți sunt de părere că trecerea lui Filat dintr-o cameră în altă nu are niciun substrat politic.

CHIȘINĂU, 28 nov. — Sputnik. Câteva mass-media de la Chișinău au distribuit anunțul făcut de soția lui Vladimir Filat pe rețelele de socializare precum că acesta ar intenționa să-și scrie testamentul.

Angela Gonța a explicat acest lucru prin faptul că Filat ar fi fost trecut, dintr-o cameră reparată, în subsolul Penitenciarului nr. 13. Potrivit ei, înrăutățirea condițiilor de detenție ale ex-premierului au fost determinate de intențiile autorităților de a crea o nouă alianță de guvernământ.   

Sputnik Moldova a solicitat mai multor experți să comenteze situația. Aceștia au solicitat anonimatul pentru ca soția încarceratului, care trăiește afectiv ceea ce i se întâmplă lui Filat, să nu ia opiniile lor drept „un complot împotriva soțului ei".

Experții explică situația prin prisma legislației Republicii Moldova: scurtcircuitul care a avut loc, potrivit soției lui Filat, în camera acestuia, schimbarea directorului penitenciarului pot fi simple coincidențe și, cu adevărat, cauzele transferului lui Filat în subsol.

Respectivii experții au mai spus că, dacă această acțiune ar fi depășit cadrul legal sau prin ea s-ar fi înrăutățit condițiile de detenție ale lui Filat, atunci avocații lui, care sunt profesioniști și buni cunoscători ai legii, ar fi declarat imediat că autoritățile  încalcă drepturile clientului lor.  

Aceiași experții consideră că ceea ce i se întâmplă în realitate lui Filat putem afla doar de la avocați. Dar aceștia tac deocamdată.   

 

Fluxul de știri
0