Experți: în jurnaliștii ruși din Siria s-a tras din arme marca SUA

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в Сирии
Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de jurnaliști ruși aflați în Siria s-a pomenit lunea trecută sub un tir de focuri lansat din tehnică militară marca SUA, consideră reprezentantul asociației de experți în problemele securității.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Potrivit mai multor experți, în jurnaliștii de laRussia Today" și TASS aflați în Siria s-a tras luni dintr-un complex american antitanc BGM-71 TOW.

„Acesta este cu siguranță armament american, iar descrierea corespunde sistemului TOW. Este evident că armamentul era livrat în mod deschis pentru grupările de combatanți din în regiune de către SUA și aliații SUA, în special de către Arabia Saudită. Prin urmare, nu este surprinzător faptul ca acest fel de arme să nimerească în mâinile combatanților", a spus Charles Shoebridge, analist în probleme de securitate și fost colaborator al subdiviziunii de spionaj antiterorist.

Un grup de jurnaliști plecat în Siria, inclusiv corespondentul TASS Aleksandr Elistratov și reporterii RT Roman Kosarev și Sargon Hadaia, s-au pomenit sub un tir de focuri în drum spre Dagmashlia, la 20 km de granița cu Turcia. În timp ce urcau înălțimea Zuaek, în automobilele în care se aflau jurnaliștii s-a tras cu rachete antitanc TOW, una dintre ele explodând chiar alături. Kosarev s-a ales cu o contuzie, iar Hadaia și Elistarov cu răni pricinuite de schije. Avionul cu  jurnaliștii răniți la bord a aterizat în Rusia joi dimineață.

Fluxul de știri
0