Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai puţine locuri de muncă vacante în Moldova

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaЯрмарка вакансий
Ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Abonare
Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă săptămâna aceasta erau în evidenţă 7350 locuri de muncă vacante.

CHIŞINĂU, 27 nov – Sputnik. Numărul locurilor de muncă vacante s-a diminuat cu 600. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) săptămâna aceasta erau în evidenţă 7350 locuri de muncă vacante, faţă de 7950 la începutul lunii noiembrie. 

Блошиный рынок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În fiecare lună în Moldova se înregistrează în jur de 3 mii de şomeri

Cele mai multe oferte de muncă sunt prezentate de agenţii economici din Chişinău, aproape 3 mii, Bălţi, Ialoveni, Ungheni, Orhei.  

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile aproape 1,8 mii de locuri de muncă vacante. Tradiţional, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt oferite pentru specialiştii din domeniul sănătăţii, cei din domeniul financiar-economic şi învăţământ. 

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5583 locuri de muncă pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, mediu general şi pentru muncitorii necalificaţi. În jur de 2 mii de locuri de muncă sunt oferite pentru lucrătorii din industria textilă şi confecţii. Peste 700 de oferte sunt prezentate pentru lucrătorii calificaţi în întreprinderi industriale. 

La începutul lunii noiembrie, în Moldova erau înregistraţi oficial peste 22 mii de şomeri. 

 

 

Fluxul de știri
0