Decizie istorică – fără drapelul UE în sala de conferinţe a premierului polonez

© twitter.com/beataszydloБеата Шидло
Беата Шидло - Sputnik Moldova
Abonare
Conferințele premierului polonez Beata Szydlo vor avea ca fundal doar ”albul și roșul celor mai frumoase steaguri poloneze!”

CHIŞINĂU, — Sputnik. Drapelul european a fost retras din sala unde au loc conferinţele de presă ale guvernului polonez, au constatat marţi jurnaliştii, după o reuniune a cabinetului conservator al premierului Beata Szydlo, informează AFP, citat de ştiripesurse.ro.

Guvernul polonez conservator şi eurosceptic recent instalat a recurs la un gest simbolic fără precedent care întărește ideea că noul regim este mai reținut în relaţiile cu Bruxelles-ul şi susține astfel o politică naţională, se arată într-un articol publicat de Radio Poland, potrivit gandeste.org.

Mass-media internaționale au ținut să sublinieze că în sala de conferințe nu existau decât steagurile Poloniei, cele ale Uniunii Europene fiind inexistente. Conferințele premierului polonez Beata Szydlo vor avea ca fundal doar ”albul și roșul celor mai frumoase steaguri poloneze!”, au anunțat pe Twitter reprezentanții partidului Lege și Justiție.

„Respectând apartenenţa noastră la UE, vom desfăşura o politică pentru a trage maxim de profit pentru cetăţenii polonezi, pentru economia poloneză şi patria noastră”, a subliniat premierul Poloniei, înconjurată de 12 drapele poloneze.

Totodată, Beata Szydlo s-a declarat „bucuroasă că în aceste vremuri dificile Polonia este membră a UE şi NATO”.

Fluxul de știri
0