Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

General MAI, despre ce ar trebui să întreprindă RM după declarația SI

© captură video: al-Hayat Media CenterТеррористическая группировка "Исламское государство" опубликовала очередное пропагандистское видео, в котором перечислила страны, входящие в глобальную коалицию и являющиеся врагами ИГ.
Террористическая группировка Исламское государство опубликовала очередное пропагандистское видео, в котором перечислила страны, входящие в глобальную коалицию и являющиеся врагами ИГ. - Sputnik Moldova
Abonare
Boris Muravschi, colaborator al MAI cu o vechime de muncă solid, menționează că trebuie supuse unui control minuțios locurile aglomerate, precum și persoanele care provin din țările Orientului Apropiat.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. După declarația teroriștilor despre include RM în „lista neagră" a acestora, structurile de forță din Moldova trebuie să intensifice măsurile de securitate în țară, a declarat pentru agenția Sputnik Boris Muravschi, general-maior de poliție în rezervă.

Gruparea teroristă „Statul islamic" a publicat un nou video propagandistic în care a enumerat țările ce fac parte din coaliția globală și care sunt considerate dușmani ai SI. Printre aceste țări se află și Moldova, Ucraina, Bosnia și Herșegovina, Elveția și Malta. Teroriștii nu au explicat în mesajul video care au fost criteriile de includere a țărilor respective în „lista neagră".

„Trebuie acționate toate structurile: și MAI, și Ministerul Apărării, și securitatea de stat. Trebuie intensificată paza frontierelor, aeroportului, gărilor, verificarea tuturor tipurilor de transport", a menționat Muravschi.

Bandiera ISIS - Sputnik Moldova
Mass-media: SI a inclus Moldova și Ucraina în ”coaliția diavolilor”

Potrivit acestuia, trebuie controlate deosebit de minuțios locurile aglomerate, inclusiv piețele. Şi avem destule, de exemplu, în Chișinău.

„Trebuie supravegheate în deosebi persoanele care provin din țările musulmane ale Orientului Apropiat. Sunt multe dintre acestea în Moldova. A fost o perioadă când soseau și se stabileau la noi mulți curzi. Evident, dacă omul reprezintă o anumită naţiune, asta nu înseamnă că este terorist. Dar situaţia este de asemenea natură, încât trebuie să reacţionăm la orice caz suspect", a subliniat Muravschi.

El a adăugat că organele de ocrotire a ordinii de drept trebuie să depună toate eforturile pentru a depista cât mai mulți potențiali extremiști — reprezentanți ai diferitelor grupări politice active care cultivă concepții radicale.

Totodată, expertul consideră că includerea Moldovei în „lista neagră" a SI este o urmare a „declarațiilor și acțiunilor nepotrivite ale unor reprezentanți ai conducerii țării".

„Politicienii trebuie să-și potrivească vorbele cu posibilitățile statului. Nu se cuvine să te lași prins de euforie, de sentimentul de eroism și de alte emoții, făcând declarații precum cele ale colegilor din astfel de țări puternice ca Rusia sau SUA", a punctat Muravschi.

Fluxul de știri
0