Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: procurorul va mai cere retragerea unei imunităţi parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu Михай Гимпу
Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu a declarat că până la 2 decembrie, procurorul general va veni în sala Parlamentului şi va solicita retragerea imunităţi parlamentare a încă unui deputat.

CHIŞINĂU, 26 nov – Sputnik. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat joi în şedinţa Parlamentului că până la 2 decembrie, când Legislativul se va întruni într-o şedinţă specială unde va asculta mai multe rapoarte pe marginea fraudelor bancare, procurorul general Corneliu Gurin ar putea veni în forul legislativ pentru a solicita retragerea imunităţii parlamentare a unui alt deputat.

Anunţul liberalului vine după ce PLDM a urmat PSRM şi au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului în semn de protest că audierile cu privire la fraudele din sistemul financiar-bancar din Moldova au fost stabilite pentru ziua de miercuri, 2 decembrie şi nu au fost organizate pe parcursul şedinţei de joi a Legislativului. 

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: PLDM face pe mireasa virgină

„De ce timp de 6 ani cât am vorbit despre fraudele bancare, PLDM nu a părăsit sala. Ori ştiu că până la 2 decembrie, procurorul general va veni în sala Parlamentului şi va mai solicita retragerea a încă unei imunităţi”, a declarat Ghimpu.

Şi democratul Marian Lupu a declarat joi în Parlament că toată responsabilitatea politică pentru delapidările din sistemul bancar din Moldova o poartă PLDM, care a condus instituţiile de resort timp de şase ani.

La 15 octombrie 2015, liderul PLDM Vladimir Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. Procurorul Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a solicitat plenului Parlamentului ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PLDM Vladimir Filat. Organul de urmărire penală îl acuză pe Filat de implicarea în fraudele bancare de la Banca de Economii a Moldovei

Fluxul de știri
0