Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei trei moldoveni care se aflau în elicopterul doborât în Afganistan sunt vii

© Sputnik / Vladimir Pirogov / Accesați arhiva multimediaSCO special forces hold military drills in Kyrgyzstan
SCO special forces hold military drills in Kyrgyzstan - Sputnik Moldova
Abonare
La Guvern a fost convocată o ședință de urgență unde se discută despre măsurile ce trebuie luate pentru a ajuta cetățenii noștri, luați în prizonierat de talibani.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Cei trei moldoveni care se aflau în elicopterul doborât în Afganistan de teroriști, sunt vii. Anunțul a fost făcut în această dimineață la ședința de urgență la Guvern, de ministrul în exercițiu de Interne, Oleg Balan.

La ședință participă șeful SIS, Mihai Bălan, ministrul de Externe, Natalia Gherman și cel de Interne Oleg Balan, unde se discută despre măsurile ce trebuie luate pentru a ajuta cetățenii noștri, luați în prizonierat de talibani.  

Drill of Pacific Fleet anti-terrorist forces in Primorye Territory - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAEIE, despre cetățenii moldoveni aflați în elicopterul doborât în Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară.

Un elicopter care aparține companiei moldovenești „Valan International Cargo Charter” a fost doborât de militanții statului islamic în Afganistan. La bordul acestuia erau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului, cetățeni moldoveni și 18 militari afganezi.

Potrivit presei străine, trei pasageri au fost omorâți. Nu este clar dacă printre aceștia sunt și cetățeni moldoveni.

Aparatul de zbor participa la misiuni de pacificare în Afganistan sub egida ONU.

Ala Diaconu, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Armatei Naționale, a declarat pentru Sputnik că elicopterul nu aparține Armatei Naționale și nici membrii echipajului.

 

Fluxul de știri
0