Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul nu dispune de informaţii oficiale despre soarta echipajului SU- 24

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция Владимира Путина
Пресс-конференция Владимира Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de presă al preşedintelui FR, Dmitrii Pescov, a declarat că doar Ministerul Apărării ar putea dispune de informaţii veridice despre soarta echipajului SU-24.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnic. Administraţia preşedintelui FR nu dispune de informaţii veridice privind soarta echipajului aflat la bordul avionului rusesc SU-24, doborât în Siria, a declarat pentru jurnalişti secretarul de presă al şefului statului, Dmitrii Pescov, comunică RIA Novosti.

„Nu, nu avem informaţii oficiale. Dar în cazul dat, astfel de informaţie, informaţia veridică poate avea doar Ministerul Apărării”, a declarat el, răspunzând la o întrebare în acest sens.

Пентагон - Sputnik Moldova
Pentagonul nu a confirmat că avionul SU-24 se afla deasupra teritoriului Turciei

Marţi, avionul rusesc SU-24 s-a prăbuşit în Siria. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că avionul SU-24 a fost doborât de o rachetă „aer-aer", lansată de pe un avion turcesc F-16 şi a căzut pe teritoriul Siriei, la patru kilometru distanță de granița cu Turcia. Preşedintele FR a calificat acest incident drept „o lovitură pe la spate” din partea complicilor teroriştilor.

Potrivit informaţiilor departamentului militar, SU-24 zbura la o altitudine de 6 mii de metri. Conform unor date preliminare, piloţii au reuşit să se catapulteze, iar la moment se precizează soarta acestora.

Fluxul de știri
0