Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia recomandă prudenţă maximă conducătorilor auto

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaСнегопад в Москве
Снегопад в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectorii de patrulare a emis o avertizare conducătorilor auto şi pietonilor în condiţiile răcirii vremii, lapoviţei şi vântului puternic.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. Inspectoratul Naţional de Patrulare avertizează conducătorii auto să fie atenţi la drum, având în vedere alerta  Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care anunță răcirea bruscă a vremii, însoțită de vânturi puternice, temperaturi scăzute și precipitații sub formă de lapoviță în toată țara.

Inspectorii de patrulare  atenționează șoferii, dar și pietonii, să manifeste maximă prudență și să respecte cu strictețe regulile de circulație. 

Şoferii sunt îndemnaţi să manifeste prudenţă sporită şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, să folosească luminile, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceață densă, să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere.

Pietonilor li se  recomandă  să-și  sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță.


Fluxul de știri
0